Fără viză în SUA? Homeland Security anunță că România ar putea intra în Visa Waiver

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Department of Homeland Security
Foto: Department of Homeland Security

Șeful Homeland Security a vorbit despre intrarea României în programul Visa Waiver, care le-ar permite cetățenilor români să se deplaseze în Statele Unite ale Americii fără viză.

Alejandro Mayorkas, șeful Homeland Security a declarat ieri că Statele Unite ale Americii analizeză intrarea în programul Visa Waiver a patru țări, printre care și Româina.

„Există patru candidați în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria și România”, a precizat șeful Homeland Security, în cadrul unui eveniment axat pe turismul din Statele Unite, potrivit Reuters.  El a precizat că programul este foarte important întrucât aduce beneficii economice majore, iar de fiecare dată când un stat a intrat în program efectele economice asupra turismului s-au văzut.

În cazul în care România ar intra în Visa Waiver, cetățenii români vor putea călători fără vize în SUA, pentru o perioadă de 90 de zile.

În prezent există 40 de state în program. Pentru a fi acceptate în Visa Waiver, statele trebuie să îndeplinească un set strict de condiții ce țin de imigrare, terorism ,securitatea documentelor, gestionarea frontierelor etc. 

Amintim că în luna septembrie a acestui an, SUA au introdus Croația în program.

Croația a aderat la Uniunea Europeană abia în 2013 iar la NATO în 2009. În comparație, România a aderat la UE în 2007 iar la NATO în 2004.

Amintim că încă din luna martie a acestui an șeful diplomației române Bogdan Aurescu a anunțat declanşarea unei campanii de comunicare publică, în contextul eforturilor de includere a României în programul Visa Waiver, dar şi iniţiative în Congresul american, astfel încât cetăţenii români să nu aibă nevoie de viză pentru a călători în SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel