Fără paradă militară. Președintele Iohannis a anunțat că anul acesta Armata nu va defila de 1 Decembrie

Tudor Curtifan / 25 noi 2020 / 18:23

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cursul acestei zile că anul acesta nu va exista nicio paradă militară, în contextul crizei coronavirus.

În cadrul conferinței săptămânale care a avut loc la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, din păcate, anul acesta nu va exista paradă militară.

Ceremonia care avea loc an de an la Arcul de Triumf va fi una foarte scurtă și restrânsă.

„Vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri, făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria de a fi împreună la manifestările publice tradiționale. Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc e chiar salvarea țării noastre.

Din acest motiv am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă. Va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară și, din păcate, fără participarea publicului larg”, a precizat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Decizia de a nu se organiza paradă militară de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, a fost decisă ca urmare a consultării cu specialiștii pe fondul încercării de a limita răspândirea coronaviruslui.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy