Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran

Tudor Curtifan / 26 iul 2021 / 20:45
Free Iran Sursa foto: Comitetul National de Rezistenta din Iran
Free Iran Sursa foto: Comitetul National de Rezistenta din Iran

Câteva zeci de persoane au manifestat luni la Teheran împotriva întreruperilor de curent, iar în cursul protestelor s-au făcut auzite sloganuri împotriva puterii, a relatat televiziunea de stat, potrivit Agerpres, care citează AFP şi DPA.

Protestul de luni a urmat altora similare înregistrate recent în mai multe oraşe din provincia sud-vestică Khuzestan şi care au vizat penuria de apă. Trei oameni au murit în Khuzestan şi un al patrulea în provincia învecinată Lorestan în cadrul acestor "revolte", conform media oficiale.

Potrivit Iribnews, site-ul televiziunii de stat, la Teheran a avut loc o "adunare limitată a comercianţilor" din două centre comerciale, Allaedin şi Charsou, pentru a protesta împotriva "problemelor cauzate de întreruperile de curent".

"Unii au profitat de adunare pentru a da o turnură politică nemulţumirii comercianţilor, scandând sloganuri care încalcă normele", a menţionat Iribnews, fără a face alte precizări.

Expresia "încălcarea normelor" este folosită de autorităţi referitor la sloganurile împotriva puterii.

După amiaza la locul reuniunii au fost desfăşuraţi poliţişti pe motociclete şi maşini de poliţie, dar situaţia revenise deja la normal.

O scurtă înregistrare video publicată de agenţia Fars, apropiată de ultraconservatori, a arătat zeci de manifestanţi în capitala republicii islamice scandând "Nici Gaza, nici Liban, ne dăm viaţa doar pentru Iran", aluzie aparentă la angajamentele Iranului în crize regionale.

De-a lungul ultimilor ani, în mai multe regiuni din Iran au avut loc manifestaţii împotriva condiţiilor de trai şi a crizei economice exacerbate de sancţiunile americane.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy