Falsele sisteme Himars, Patriot și alte machete ajută Ucraina să distragă atenția rușilor de la armele reale desfăşurate pe front

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Machetă a sistemului de rachete IRIS-T. Sursa Foto: Defense Express.
Machetă a sistemului de rachete IRIS-T. Sursa Foto: Defense Express.

Forțele Armate Ucrainene au învățat în cei doi ani de război cu să ducă în eroare forţele ruse de ocupaţie, utilizând pe câmpul de luptă machete ale armelor şi obligându-i pe ruși să lovească ținte false. Forțele Armate Ucrainene folosesc în mod constant tactici de război informaţional, forțându-i pe ruși să fie distrași de ținte false. Unul dintre aceste instrumente a fost reprezentat de ''armele fictive'', se arăta într-un reportaj al Today.ua.

Recurgea la utilizarea de arme false nu este ținută la secret de către comandamentul militar al Ucrainei. Militarii ruși știu și ei despre astfel de tactici. Cu toate acestea, potrivit militarilor ucraineni, rușii cad în mod regulat în această capcană.

Calitatea execuției unui astfel de "echipament" și poziționarea sa în mod eficient pe câmpul de luptă este foarte importantă. Pentru prima dată, în 2022 au apărut primele informații despre atacurile rusești asupra unor machete ale MLRS Himars. Prin urmare, este cunoscut faptul că Statul Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a raportat cu regularitate despre distrugerea a zeci de astfel de sisteme. 

Nu neagă nimeni că nu au fost situaţii în care forţele armate ruse au distrus sau avariat sisteme Himars, dar numărul acestora nu a fost cel prezentat de propagandă rusă.

De asemenea, mai multe grupuri de voluntari ucraineni sunt implicate în fabricarea de arme false, confecționându-le din deșeuri. Un singur grup de voluntari a reușit să confecționeze anul trecut peste 200 de machete ale rachetelor ghidate antitanc Stugna-P și două obuziere D-20 de 152 mm.

Chiar la începutul proiectului, realizarea unei machete a unui lansator de rachete a durat până la două luni. Acum, acestea sunt realizate în câteva zile, iar costul a scăzut de la patru mii la o mie de grivne. Forțele Armate ale Ucrainei înaintează către aceşti voluntari și comenzi mai serioase. Li s-a propus să realizeze macheta unui sistem de rachete Patriot pentru 10.000 de dolari.

"Ideea principală a acestor modele este de a epuiza inamicul și de a-i determina poziția. Avem nevoie de arme reale pentru că putem câștiga războiul doar cu arme reale", au declarat militarii ucraineni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel