Fâșia Gaza: Soldați israelieni, ciocniri cu palestinienii. Doi morți și zeci de răniți

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Doi palestinieni au fost ucişi şi 184 răniţi, vineri, în urma ciocnirilor dintre protestatari palestinieni şi soldaţi israelieni în apropiere de graniţa între estul Fâşiei Gaza şi Israel, au precizat medici din Gaza citaţi de dpa.

Ashraf al-Qedra, un purtător de cuvânt al ministerului Sănătăţii din Gaza, a indicat că un adolescent de 14 ani şi un bărbat de 43 de ani au fost împuşcaţi în cap la est de Khan Younis şi Rafah, în sudul Gazei.

O purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a spus că informaţia este în curs de investigare.

Zeci de tineri palestinieni au manifestat în cinci puncte diferite situate de-a lungul gardului de securitate de la graniţa cu Israelul, dând foc la cauciucuri sau trimiţând pe teritoriul israelian zmeie şi baloane incendiare.

Hamas, considerată organizaţie teroristă de cea mai mare parte a statelor occidentale, a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza în 2007. Ulterior, Israelul, susţinut de Egipt, a impus o blocadă asupra teritoriului în care trăiesc circa 2 milioane de oameni şi a purtat trei războaie cu mişcarea radicală.

De la 30 martie, palestinienii demonstrează săptămânal în zona frontierei pentru a denunţa blocada israeliană impusă Fâşiei Gaza şi a cere dreptul la revenire a refugiaţilor palestinieni obligaţi să-şi părăsească pământurile în 1948, când a fost creat statul Israel. Cel puţin 149 de palestinieni au fost ucişi de armata israeliană şi peste 4.000 au fost răniţi de la începutul protestelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel