Fâșia Gaza. Palestinian ucis, după ce a deschis focul asupra soldaților israelieni

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un palestinian a trecut frontiera dinspre Fâşia Gaza şi a intrat în Israel, unde a deschis focul asupra unui grup de militari, rănind trei dintre ei, înainte de a fi împuşcat, a anunţat joi armata israeliană.

În timpul acestui incident, un tanc israelian a tras asupra unui post militar al Hamas în Fâşia Gaza, a adăugat armata într-un comunicat. 

De partea israeliană, doi soldaţi au fost răniţi uşor, iar un ofiţer a fost atins mai grav de tirurile palestinianului în acest incident produs în zona din sudul Fâşiei Gaza, precizează comunicatul. 

Din martie 2018, acest teritoriu aflat sub controlul mişcării islamiste Hamas este scena - de-a lungul gardului de demarcaţie între Israel şi Fâşia Gaza - unor proteste săptămânale, în general însoţite de violenţe, manifestanţii cerând ridicarea blocadei stricte israeliene impuse enclavei palestiniene de peste zece ani, informează France Presse. 

 

Sute de morți în confruntările din Gaza



În această perioadă, cel puţin 297 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene asupra Gaza, cei mai mulţi pierzându-şi viaţa în confruntările care însoţesc acţiunile de protest de-a lungul graniţei. Alţii au fost ucişi în atacuri israeliene, ca în represalii pentru actele ostile provenind din enclavă. Şapte israelieni au fost de asemenea ucişi. 

Manifestaţiile de la bariera de demarcaţie între Israel şi Fâşia Gaza au scăzut în intensitate în ultimele luni ca urmare a unui armistiţiu încheiat între Israel şi Hamas, sub egida Egiptului şi a ONU. 

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas şi Israelul au purtat trei războaie din 2008, aminteşte agenţia franceză de presă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel