Fâșia Gaza. Israel promite o ”reacție letală” după ce tancurile și avioanele au lovit ținte Hamas

Tudor Curtifan / 23 ian 2019 / 19:07

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis o 'reacţie letală' grupărilor armate palestiniene dacă vor relua ostilităţile, acest avertisment intervenind pe fondul escaladării tensiunilor în Fâşia Gaza, informează France Presse.

'Ar putea să existe unii în Gaza care cred că îşi pot scoate capul, îi sfătuiesc să înţeleagă că reacţia va fi letală şi foarte dureroasă', a declarat Netanyahu, citat de biroul său de presă, după ce a participat la un exerciţiu militar la baza Shizafon, în sudul ţării.

'Suntem pregătiţi pentru orice scenariu', a avertizat şeful guvernului israelian.

După săptămâni de calm relativ, Fâşia Gaza, enclava situată între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, a înregistrat marţi o escaladare a violenţelor, agitând spectrul unui nou conflict.

 

Israel a lovit poziții militare Hamas

 

Tancuri desfăşurate de partea israeliană au lovit două poziţii militare ale Hamas, mişcarea islamistă care controlează acest teritoriu, ca represalii la tiruri cu arme de foc asupra soldaţilor israelieni desfăşuraţi la frontieră. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, avioane de război au bombardat o tabără a Hamas.

Un membru al braţului armat al Hamas a fost ucis de tirul lansat de un tanc. De cealaltă parte, un soldat israelian, salvat de casca sa, a fost uşor rănit de focurile armă trase de palestinieni.

Israelul şi Hamas, precum şi aliaţii săi palestinieni, au dus trei războaie în Fâşia Gaza din 2008, ultimul în 2014, notează AFP.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy