Avioanele F-35 ale Israelului ar putea fi echipate cu bombe nucleare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa americană şi publicaţiile militare de specialitate şi-au pus întrebarea dacă Israelul va fi capabil să transforme ultimele sale aeronave de luptă F-35, într-un element al triadei nucleare, precizează BulgarianMilitary.com, citând publicaţia Topwar.

O astfel de întrebare este pusă în paginile revistei „The Naţional Interest ”, unde autorul considera Israelul drept o putere nucleară, în ciuda faptului că această țară nu își recunoaște oficial statutul de ţară cu capabilităţi nucleare.

Revista The Naţional Interest ia în considerare această situație odată ce parcului aerian al IDF va fi format nu mai din aeronave F-35 fabricate în America. Este de așteptat ca în următorii cinci ani, flota de avioane F-35 Adir ai IDF să ajungă la cincizeci de aeronave.

„Și dacă autoritățile israeliene vor să echipeze aceste aeronave cu bombe nucleare, atunci cine îi poate opri să facă asta?”, se întreabă revista The Naţional Interest.

În continuare, se menționează că Israelul este destul de pregătit să folosească avioanele de generaţia a cincea pe post de purtători de arme nucleare - inclusiv pentru aş menține superioritatea militară în regiune.

„F-35 poate fi cea mai recentă adăugare la partea aviației a triadei nucleare israeliene” .

Se reamintește că, în trecut, Statele Unite au livrat avioane a A-4 Skyhawk și F-4 Phantoms către Israel, cu condiția să nu le folosească ca purtători de arme nucleare. Nu există precizări că vânzările de avioane F-35 sunt supuse acelorași condiții.

Din articol: „În SUA, ei [americanii] intenționează să-și echipeze avioanele F-35 cu bombe nucleare tactice B61-12. Și unul dintre modurile în care Washingtonul ar putea încerca să împiedice Israelul să-și transforme avioanele F-35 în purtători de arme nucleare este să împiedice [IDF] să efectueze modificări menite să transforme aeronavele Adir în transportatori cu arme nucleare. "

Se menționează, de asemenea, că: În cazul în care Israelul instalează arme nucleare pe avioanele F-35, atunci va avea un un instrument, capabil să treacă de apărarea aeriană a Iranului, dar echipat cu armament nuclear.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel