F-35. SUA au blocat vânzarea către Turcia! Reacția Ankarei

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatul Statelor Unite ale Americii a blocat vânzarea de avioane F-35 către Turcia.

SUA au decis interzicerea vânzării către Turcia a avioanelor de luptă F-35, produse de Lockheed Martin. Premierul Turciei a reacționat și a acuzat decizia SUA pe care o consideră împotriva parteneriatului strategic dintre cele două state, informează Haaretz.

Binali Yildirim, premierul Turciei, oferă însă asigurări că țara sa nu rămâne fără alteranative și că decizia SUA nu va vulnerabiliza Turcia.

SUA au adoptat un act normativ ce stabileşte în fiecare an politica de apărare a SUA şi bugetul alocat acesteia, care în propunerea prezentată este de 717 miliarde de dolari.

Amintim că Turcia intenţionează să achiziţioneze peste 100 de avioane americane multirol F-35 şi negociază de asemenea achiziţia unor rachete Patriot. Însă guvernul de la Ankara a semnat deja cu Rusia un acord pentru cumpărarea de rachete sol-aer ruseşti S-400. Decizia privind achiziţia acestor sisteme, care nu sunt compatibile cu cele ale NATO, nemulţumeşte state membre ale Alianţei, inclusiv SUA, oficiali ai NATO avertizând Turcia cu privire la consecinţele acestei decizii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel