F-35: Flota Norvegiei, din ce în ce mai puternică. Încă trei aeronave au aterizat în țara scandinavă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35, Norvegia, sursă foto: Luftforsvaret Twitter
F-35, Norvegia, sursă foto: Luftforsvaret Twitter

Încă trei avioane noi F-35, achiziționate de Royal Norwegian Air Force ajung la Baza Orland după mai bine de zece ore de zbor.

Este vorba despre versiuni F-35A pe care Norvegia le-a mai achiziționat și anterior.

„Cele trei avioane noi care vor face parte din cadrul flotei de avioane multirol F-35A vor ajunge la Baza Aeriană Orland în această seară la ora locală 21:57”, se arată într-un comunicat al Royal Norwegian Air Force, transmite Defence Blog.

Potrivit celor de la Lockheed Martin, Norvegia s-a alăturat programului F-35 ca partener în faza de Dezvoltare și Demonstrație a Sistemului. În noiembrie 2008, guvernul norvegian a ales avioanele F-35 ca înlocuitor al flotei de avioane F-16. În septembrie 2015, primul F-35A a fost prezentat oficialilor guvernamentali norvegieni și ai SUA.

Totodată, potrivit Business Insider, Norvegia plănuiește să achiziționeze 52 de avioane F-35. Până la primirea celor trei aeronave de azi, Norvegia deținea 15 aeronave de generația a V-a F-35.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel