F-35 | Cost uriaș de operare pe oră. Barrett promite că US Air Force va reglementa problema

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Barbara Barrett, propusă de președintele american Donald Trumă să conducă US Air Force, a fost audiată în Senat.

În cadrul audierilor, Barbara Barrett a precizat că un obiectiv primordial este să reducă costul de operare per oră a avioanelor F-35A Lightning II Joint Strike Fighter, dacă va primi confirmarea din partea Senatului, informează Janes.

În prezent costul de operare pe oră a avioanelor F-35 se ridică la 35.000 de dolari, dar potrivit experților costul va scădea în viitor. Totuși, acesta este unul uriaș. În comparație, costul de operare pe oră a F-16 este undeva la 7.000 de dolari.

F-35 este foarte important pentru US Air Force iar această capacitate este necesară, dar costul de zbor per oră e unul extrem de ridicat”, a precizat Barrett, în cursul zilei de ieri, în fața Senatului Statelor Unite. Aceasta a precizat că dacă va fi confirmată ar utiliza fondurile disponibile pentru US Air Force pentru a dezvolta o capacitate astfel încât costul să fie redus substanțial. 

 

Critici după ce US Air Force a folosit F-35 și F-15

 

În cadrul audierii, senatorul democrat Jack Reed a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește posibilitatea ca US Air Force să opereze peste 1700 de aparate F-35A în condițiile în care costul pe o oră de zbor se ridică la 35.000 de dolari. Critici au venit și din partea senatorului republican Tom Cotton.

Cotton a criticat la începutul săptămânii US Air Force și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că SUA au utilizat avioane F-35 și F-15 în luptele pe care le-au purtat cu Statul Islamic în Irak, precizând că s-ar fi putut folosi alte aeronave iar avioanele F-35 ar trebui pregătite pentru posibile conflicte cu puteri mondiale, dând exemlpul China.

„Cred că ar trebui să folosim aeronave adecvate într-o zonă în care dominăm total spațiul aerian, iar aparatele F-35 ar trebui pregătite, împreună cu personalul care le operează, pentru potențiale conflicte împotriva celor care dețin tehnologie de ultimă generație, precum e China”, preciza senatorul Cotton.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel