F-35 | Cost uriaș de operare pe oră. Barrett promite că US Air Force va reglementa problema

Tudor Curtifan / 13 sep 2019 / 18:47

Barbara Barrett, propusă de președintele american Donald Trumă să conducă US Air Force, a fost audiată în Senat.

În cadrul audierilor, Barbara Barrett a precizat că un obiectiv primordial este să reducă costul de operare per oră a avioanelor F-35A Lightning II Joint Strike Fighter, dacă va primi confirmarea din partea Senatului, informează Janes.

În prezent costul de operare pe oră a avioanelor F-35 se ridică la 35.000 de dolari, dar potrivit experților costul va scădea în viitor. Totuși, acesta este unul uriaș. În comparație, costul de operare pe oră a F-16 este undeva la 7.000 de dolari.

F-35 este foarte important pentru US Air Force iar această capacitate este necesară, dar costul de zbor per oră e unul extrem de ridicat”, a precizat Barrett, în cursul zilei de ieri, în fața Senatului Statelor Unite. Aceasta a precizat că dacă va fi confirmată ar utiliza fondurile disponibile pentru US Air Force pentru a dezvolta o capacitate astfel încât costul să fie redus substanțial. 

 

Critici după ce US Air Force a folosit F-35 și F-15

 

În cadrul audierii, senatorul democrat Jack Reed a ridicat semne de întrebare în ceea ce privește posibilitatea ca US Air Force să opereze peste 1700 de aparate F-35A în condițiile în care costul pe o oră de zbor se ridică la 35.000 de dolari. Critici au venit și din partea senatorului republican Tom Cotton.

Cotton a criticat la începutul săptămânii US Air Force și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că SUA au utilizat avioane F-35 și F-15 în luptele pe care le-au purtat cu Statul Islamic în Irak, precizând că s-ar fi putut folosi alte aeronave iar avioanele F-35 ar trebui pregătite pentru posibile conflicte cu puteri mondiale, dând exemlpul China.

„Cred că ar trebui să folosim aeronave adecvate într-o zonă în care dominăm total spațiul aerian, iar aparatele F-35 ar trebui pregătite, împreună cu personalul care le operează, pentru potențiale conflicte împotriva celor care dețin tehnologie de ultimă generație, precum e China”, preciza senatorul Cotton.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy