F-16 vs. TCG Cesme. Turcia a publicat imagini cu zborul de 'intimidare' al avioanelor Greciei și lansarea unui sistem de protecție pasivă (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Grecii sunt acuzați de turci că avioanele F-16 elene au hărțuit marți o navă de cercetare turcească în apele internaționale din nordul Mării Egee.

Unul dintre cele patru avioane de luptă grecești care se apropiau de TCG Cesme, în vestul insulei Lemnos, ar fi lansat un proiectil antiradar (sistemul flares - de protecție împotriva rachetelor), la două mile marine distanță, potrivit surselor de securitate, transmite agenția turcă Anadolu.

TCG Cesme se afla în activități de supraveghere hidrografică în timpul incidentului. Nava este programată să își continue cercetările în regiune până pe 2 martie conform programului său de activitate, transmit reprezentanții ministerului Apărării din Turcia.

Surse din Ministerul Apărării Naționale din Turcia au declarat că nava turcă a răspuns hărțuirii avioanelor de război grecești care zburau la o altitudine de 1.000 de metri, fără să precizeze sub ce formă a fost acest „răspuns”.

Aeronavele folosesc sistemele ”flares” (contramăsuri) - sisteme de protecție pasivă - pentru a se proteja de rachete. Acestea sunt lansate fie de către piloți, fie automat de sistemele de la bord. Aceste sisteme sunt formate din dipoli reflectorizanți ce sunt folosiți pentru a crea o zonă mare de reflexii radar false.

Comentând incidentul, ministrul apărării naționale din Turcia, Hulusi Akar, a declarat că ceea ce s-a întâmplat este un alt caz de ”hărțuire frecventă din partea vecinilor noștri greci”.

Subliniem că Atena a reacționat și a negat faptul că avioanele sale F-16 ar fi hărțuit nava Turciei.

2. -imagine fara descriere- (antiaeriana-tinta-f-16_60180000.jpg)

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel