Extrema dreaptă ajunge la putere în Italia și dă fiori reci Europei. Orban: De vină sunt sancțiunile UE. Giorgia Meloni va deveni, probabil, primul premier femeie

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Giorgia Meloni, Facebook, Fratelli d'Italia
Foto: Giorgia Meloni, Facebook, Fratelli d'Italia

Premierul Ungariei susține că procentele obținute de partidele de extremă dreapta la alegerile din Italia sunt rezultatul sancțiunile UE împotriva Rusiei.

De la activista adolescentă care îl lăuda pe Benito Mussolini, până la viitorul prim prim-ministru italian, Giorgia Meloni (45 de ani) a avut o călătorie interesantă, iar 30 de ani mai târziu și-a adus Frații Italiei (Fratelli d'Italia) la putere.

Lidera de extremă dreapta Giorgia Meloni a revendicat victoria la alegerile din Italia și este pe cale să devină prima femeie prim-ministru al țării, după ce președintele Sergio Mattarella o va nominaliza pentru această demnitate publică.

Italia va avea prima guvernare de extremă dreapta, de la sfârșitul celui De-al Doilea Război Mondial.

Meloni va juca un rol important în modelarea răspunsului blocului comunitar la crizele care zguduie statele europene în această perioadă.

Alianța de dreapta a Giorgiei Meloni - care include, pe lângă Fratelli d'Italia, și partidul de extremă dreapta a lui Matteo Salvini, Lega Nord , dar și formațiunea politică Forza Italia de centru-dreapta a fostului premier Silvio Berlusconi - va prelua controlul atât asupra Senatului, cât și asupra Camerei Deputaților, cu aproximativ 44% din voturi.

Deși a muncit din greu pentru a-și curăța imaginea, subliniind sprijinul ei pentru Ucraina și diluând retorica anti-UE, ea conduce un partid înrădăcinat într-o mișcare postbelică care a apărut din fasciștii dictatorului Benito Mussolini, scrie BBC.

La începutul acestui an, ea și-a subliniat prioritățile: „Da, familiei tradiționale; nu, lobby-ului LGBT; da, identității sexuale; nu, ideologiei privind egalitatea de gen... nu, violenței islamiste, da, pentru a asigura granițele; nu, migrației în masă... nu, marilor finanțe internaționale... nu, birocraților de la Bruxelles!"

Viktor Orban a declarat că sancțiunile UE s-au „întors” împotriva Europei și nu este o surpriză că guvernele cad în Europa, referindu-se la alegerile italiene de duminică, relatează Reuters.

Directorul politic al premierului ungar, Balazs Orban, s-a grăbit să felicite partidele de dreapta din Italia: „Avem nevoie mai mult ca niciodată de prieteni care împărtășesc o viziune și o abordare comune față de provocările Europei”.

 

Adrian Cioroianu

 

Unu din patru italieni a votat pentru rezolvarea problemelor privind migrația sau cele ce privesc protecția socială, ”problemele europene vin pe locul doi” spune Adrian Cioroianu, într-o intervenție la Digi24.

”Există temeri, dar pericolul nu poate fi măsurat până nu vedem primele măsuri. Haideți să vedem primele acțiuni (...) Este de așteptat ca doamna Meloni va lucra pentru astuparea acestei prăpastii care există în toată Europa - între cei care au din ce în ce mai mult și cei care nu au”, a mai declarat fostul ministru de externe.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel