Explozii la Beirut: Numărul morților e în creștere. Libanul spune că cei vinovați vor plăti și cere ajutor statelor prietene

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Cele două explozii uriaşe din portul din Beirut care au distrus marţi cartiere întregi în capitala Libanului s-au soldat cu cel puţin 100 de morţi şi peste 4.000 de răniţi, a anunţat miercuri Crucea Roşie libaneză, informează AFP şi Reuters. Iar cifrele pot crește având în vedere că încă se desfășoară operațiuni de salvare.

''Până în prezent, peste 4.000 de persoane au fost rănite şi peste 100 au fost ucise. Echipele noastre continuă căutările şi operaţiunile de salvare în zonele adiacente'', a adăugat organizaţia într-un comunicat de presă.

Potrivit Reuters, scrie Agerpres. şeful Crucii Roşii libaneze, George Kettaneh, a declarat presei locale că mulţi oameni sunt încă prinşi sub dărâmături. Într-o declaraţie făcută prin telefon la postul LBCI TV, Kettaneh a explicat că organizaţia pe care o conduce se coordonează cu Ministerul Sănătăţii pentru ca morgile să preia victimele, deoarece spitalele nu mai fac faţă. 

Premierul libanez Hassan Diab a cerut marţi ''ţărilor prietene'' să ajute Libanul.

"Lansez un apel urgent tuturor ţărilor prietene şi celor care iubesc Libanul să ne fie alături şi să ne ajute să ne vindecăm rănile profunde", a menţionat premierul.

''Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu va trece fără ca cei responsabili să plătească. Cei responsabili de această catastrofă vor trebui să plătească preţul'', a avertizat premierul libanez în cadrul unei alocuţiuni televizate.

Anterior, un înalt responsabil din domeniul securităţii a dat asigurări că exploziile care au zguduit întreaga capitală libaneză ar fi putut fi cauzate de ''materiale explozive'' confiscate şi stocate într-un depozit ''de ani de zile''. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel