Explozie pe o navă din Marea Neagră, în apropiere de Sulina. MApN anchetează dacă explozia a fost cauzată de o mină marină. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

O explozie a avut loc, miercuri dimineaţa, pe o navă care se afla în Marea Neagră, în apropiere de zona Sulina, comandantul vasului sub pavilion Togo luând măsura abandonării acestuia.

O navă sub pavilion Togo, ce transporta ciment, a raportat la ora 6:50 o explozie la compartimentul maşină şi a solicitat abandonul navei. Acesta se afla la aproximativ 7 Mm est de Sulina. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată, precizează Ministerul Transporturilor.

Căpitanul şef al Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, a declarat, pentru Agerpres, că, la solicitarea comandantului vasului, toţi cei 12 membri ai echipajului au fost aduşi în Portul Sulina în condiţii de siguranţă şi sunt evaluaţi din punct de vedere medical.

"Deocamdată, nu se cunosc cauzele exploziei. Căpitănia Portului Tulcea a început ancheta pentru stabilirea cauzelor naufragiului. Dacă explozia a fost din cauza unei mine rămâne să stabilească Ministerul Apărării", a precizat Dan Ichim.

La operaţiunea de salvare a echipajului navei comerciale au participat şi reprezentanţi ai Gărzii de Coastă cu mijloace specializate şi ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Unul dintre cei 12 marinari aflaţi pe nava sub pavilion Togo pe care, miercuri dimineaţa, s-a produs o explozie se află în continuare sub supraveghere medicală la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din Sulina a Spitalului Judeţean din Tulcea.

 

Ministerul Transporturilor: Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată în urma exploziei

 

Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată în urma exploziei care a afectat miercuri dimineaţa o navă sub pavilion Togo care transporta ciment, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

"Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Poliţiei de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri de echipajului. Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina. Nava cargo SEAMA, ce are o lungime de 90m şi 14m lăţime este ancorată în acest moment şi se încearcă salvarea ei. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată", precizează MTI.

Autoritatea Navală Română face cercetări pentru a stabili cauzele producerii acestui eveniment.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel