Exercițiul strategic ruso-belarus “Vest-2021” va viza, în principal,  lupta împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 02.01.2021, că, în timpul exercițiului ruso-belarus de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021, o atenție specială va fi acordată luptei împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor.

“În cadrul exercițiului Vest-2021 este planificată lupta împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor, contracararea radioelectronică a adversarului convențional, întrebuințarea acoperirii verticale cu forțe ale desantului aerian tactic, trecerea rapidă de la un tip de luptă la altul și crearea unei situații complexe și dinamice pe câmpul de luptă”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția rusă Tass.

De asemenea, în timpul exercițiului vor fi desfășurate acțiuni de luptă independente ale unităților izolate de forțele principale, incursiuni în adâncimea dispozitivului adversarului, precum și manevre de acoperire și de ocolire a trupelor acestuia.

La exercițiul strategic Vest-2021, vor participa unitățile militare ale unei armate de arme întrunite a Regiunii Militare Vest. În cadrul pregătirilor pentru executarea exercițiului, vor fi efectuate verificări inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă al marilor unități și unități militare ale regiunii. Acestea vor include activități practice ale unităților pentru deplasarea acestora, în mod combinat, la distanțe semnificative de locul de dislocare permanentă. O atenție specială în timpul verificărilor va fi acordată problemelor privind organizarea conducerii unităților, cu întrebuințarea unor mijloace automatizate de conducere.

Exercițiul strategic ruso-belarus Vest-2021, care va fi orientat către întărirea securității militare a statului unional, se va desfășura în luna septembrie a acestui an. Planul exercițiului a fost aprobat în luna octombrie 2020, în timpul unei reuniuni comune a Colegiilor Ministerelor Apărării din cele două țări.

Comentariul autorului: Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021 reprezintă principala activitate de pregătire pentru luptă a Forțelor Armate ale Federației Ruse din anul de instrucție 2021.

În mod normal, acesta se desfășoară o dată la patru ani, cu participarea unor unități militare aparținând Forțelor Armate ale Republicii Belarus. Ținând cont de evoluțiile din anul trecut din Republica Belarus și de la frontierele occidentale ale Federației Ruse, cele două părți au decis ca ediția exercițiului din acest an să se mute ceva mai la vest, iar activitățile principale să se desfășoare pe teritoriul Republicii Belarus.

Inițial, chiar Ministerul belarus al Apărării a anunțat că exercițiul va fi desfășurat integral pe teritoriul Republicii Belarus. Ulterior însă reprezentanții ruși au declarat că vor fi programate acțiuni de pregătire pentru luptă și pe teritoriul Federației Ruse.

Probabil, în timpul exercițiului va fi pus în aplicare scenariul unei intervenții militare a Federației Ruse în Republica Belarus, pentru respingerea unui eventual atac al trupelor NATO. Este foarte posibil ca pe teritoriul Republicii Belarus să fie mutată una din cele armatele de arme întrunite ale Regiunii Militare Vest, sprijinită de aviație și de unități ale Trupelor de Desant Aerian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel