Exercițiul militar EUFOR QUICK RESPONSE 21" este în plină desfășurare

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Militarii Companiei 1 Rezervă Intermediară ALTHEA, au executat, în 28 și 29 septembrie, extracții ale echipelor de legătură și observare (LOT), patrule de prezență și au interacționat cu populația locală din Livno, TO Bosnia și Herțegovina, conform scenariului exercițiului "EUFOR QUICK RESPONSE 21".

Patrulele de prezență și interacțiunea militarilor cu localnicii au rolul de a spori încrederea cetățenilor în trupele EUFOR și de a-i informa cu privire la scopul exercițiului și rolul pe care militarii îl au în menținerea climatului de stabilitate și pace din țară.

Peste 600 de militari, organizați pe șase companii, două permanente, generate din Ungaria și Turcia, și patru din Rezerva Intermediară de Forțe, generate de Austria, Bulgaria, România și Slovacia, participă la "EUFOR QUICK RESPONSE 21".

Compania românească este generată de Batalionul 2 Infanterie "Călugăreni", întărită cu o grupă de poliție militară, din Batalionul 265 Poliție Militară "Tudor Vladimirescu" și o grupă din Grupul 2 EOD al Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos".

Aceștia se instruiesc întrunit, sub comanda operațională a Comandamentului Batalionului Multinațional din subordinea comandamentului EUFOR, pentru a fi în măsură să sprijine autoritățile, populatia locală și personalul EUFOR, în situație decriză.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel