Exercițiul bulgaro-american „Vara Tracică”. Avioanele de luptă bulgare MiG-29 nu mai participă la activități, fiind înlocuite cu F-16 americane

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Pe 23 august, au început activitățile de relocare a tehnicii de aviație, care va fi implicată în exercițiul bulgaro-american „Vara Tracică 2021”.

Exercițiul, care se va încheia pe 7 septembrie 2021, este una dintre cele mai importante activități de  pregătire internațională, desfășurată sub conducerea Forțelor Aeriene Bulgare în acest an, precizează Ministerul Apărării de la Sofia.

Zborurile vor fi efectuate în partea de sud a Bulgariei, în zonele aerodromurilor Plovdiv, Graf Ignatievo și Ceșneghirovo. De asemenea, secțiunea de drum dintre satele Poroina (Municipiul Pârvomai) și Lenovo (Minicipiul Asenovgrad) va fi folosită ca pistă de decolare și aterizare improvizată.

Militarii implicați în exercițiu, fac parte din Forțele Aeriene bulgare, Comandamentul Întrunit pentru Operații Speciale, Forțele Aeriene ale SUA din Europa (USAFE), precum de la Academia de Medicină Militară.

Pe timpul exercițiului, va fi executată o paletă largă de activități, constând în zboruri tactice la altitudini mici și medii, transportul de trupe și marfă, salturi cu parașuta atât ziua cât și noaptea de la înălțimi mici și mari, acțiuni de neutralizare a grupurilor teroriste, evacuare medicală și altele.

Echipamentul întrebuințat este, de asemenea, extrem de divers - de la avioane de transport militar C-130, C-27J ”Spartan”, până la aeronave de luptă multirol F-16 și sisteme de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene Bulgare.

Militarii bulgari își vor perfecționa pregătirea și în ceea ce privește întrebuințarea în luptă a aeronavei ”Spartan”, asigurarea logistică multilaterală și activitățile de sprijin din partea Forțelor Aeriene în calitate de națiune gazdă.

Comentariul autorului: Spre deosebire de ediția din 2020 a exercițiului „Vara Tracică”, în acest an avioanele de luptă bulgare MiG-29 nu mai participă la activități, fiind înlocuite de avioane F-16 americane.

Forțele Aeriene bulgare nu au aprobat deocamdată reluarea zborurilor cu MiG-29, după prăbușirea unei aeronave de acest tip, pe 9 iunie, în cadrul exercițiului ”Șabla 2021”. Până în prezent, nu se cunosc cauzele accidentului, iar cutia neagră a avionului prăbușit urmează să fie trimisă în Rusia pentru a fi citită.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel