Exercițiul militar Sea Wolf 2019. Turcia vrea să devină o puterne năvală

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia urmăreşte să-şi consolideze capabilitățile militare ale Forțelor Navale pentru creșterea prezenței în Marea Neagră, Marea Egee și Marea Mediterană. Exercițiul militar Sea Wolf 2019, cel mai mare exercițiu anual al Forțelor Navale Turcești, va începe săptămâna viitoare. 

Turcia se pregaătește să organizeze un exercițiu internațional în Marea Mediterană, unde consideră că se confruntă cu multiple amenințări la adresa securității, în special privind încercările sale de explorare a petrolului și gazelor naturale, potrivit publicației DailySabah.com.

Exercițiul Sea Wolf 2019, care va avea loc în perioada 13 - 25 mai, va fi unul dintre cele mai cuprinzătoare exerciții navale turcești ale anului. Se va desfășura simultan în Marea Neagră, Marea Egee și Marea Mediterană, cu participarea a 131 de nave, 57 de avioane și 33 de elicoptere. Alături de Forțele Navale, alte unități militare, inclusiv din Forțele Terestre, Ariene și Speciale, precum și cele din Comandamentul Pazei de Coastă se vor alătura exercițiului, informează DailySabah.com

Aproximativ 25.900 de militari vor lua parte la exerciții cu trageri reale de luptă, care au ca scop creșterea nivelului de pregătire pentru luptă al Forțelor Navale. Exercițiul va fi, de asemenea, o oportunitate de afișare a forței și de promovare pentru Turcia, deoarece, în ultima etapă a exercițiului, 85 dintre navele participante vor vizita 33 de porturi din Turcia și din străinătate și vor fi deschise vizitelor publice.

DailySabah relatează că Turcia se află în discuții cu alte țări pentru ca Mediterranean Shield 2019, un exercițiu de securitate navalăl organizat de armata turcă, să fie deschis paticipării altor țări.

Mediterranean Shield, care se desfășoară în fiecare an începând cu anul 2006, urmărește să crească nivelul de pregătire pentru combaterea amenințărilor la adresa securității maritime. Cotidianul de limbă turcă Yeni Șafak a informat că Turcia intenționează să semneze un memorandum de înțelegere cu Albania, Algeria, Libia, Liban, Tunisia și cu alte state neriverane Mării Mediterane, (Azerbaidjan, Georgia, Pakistan și Iordania) pentru a le include în exercițiu.

Țările riverane Mării Mediterane și cele cu interesele comerciale și strategice în această mare vor împărtăși informații și experiență în cadrul exercițiului Mediterranean Shield, deși nu vor fi obligate să trimită unități navale, a precizat ziarul turc Yeni Șafak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel