Exercițiul Mihai Bravu 20.08 | O subunitate Hawk a Batalionul 1 Rachete Sol-Aer „Voievodul Mihai” a fost vedeta exercițiului

DefenseRomania Team / 18 sep 2020 / 11:52

Brigada 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” a planificat și desfășurat exercitiul Mihai Bravu 20.08 cu o subunitate Hawk din Batalionul 1 Rachete Sol-Aer „Voievodul Mihai”, în perioada 07-10 septembrie.

Scopul exercitiului a fost antrenarea subunității pentru o evaluare ulterioară. A fost o desfășurare impresionantă de forțe și activități, de la executarea în condiții tactice a unei deplasări de aproximativ 80 de km, instalarea în teren, combaterea inamicului aerian simulat de aeronave C 27J Spartan, IAR 330 și F16 aparținând Bazei 90 Transport Aerian - Otopeni și Bazei 86 Aeriană - Borcea.

Statul major al brigăzii, prin conducătorul exercițiului, colonel Borcilă Bogdan și șeful echipei de evaluare, colonel Spânu Răzvan, au imaginat un scenariu complex, cât mai aproape de războiul real care a solicitat la maxim fizic și psihic militarii subunității.

Desfășurat în condițiile respectării stricte a regulilor de prevenire a răspândirii Covid19, aceasta a constituit o provocare suplimentară. Incidentele de toate tipurile, operații, logistică, protecția forței (atac terestru, EOD, CBRN, medical, apărare împotriva incendiilor) au fost rezolvate cu succes.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy