Exercițiul Mihai Bravu 20.08 | O subunitate Hawk a Batalionul 1 Rachete Sol-Aer „Voievodul Mihai” a fost vedeta exercițiului

Brigada 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” a planificat și desfășurat exercitiul Mihai Bravu 20.08 cu o subunitate Hawk din Batalionul 1 Rachete Sol-Aer „Voievodul Mihai”, în perioada 07-10 septembrie.

Scopul exercitiului a fost antrenarea subunității pentru o evaluare ulterioară. A fost o desfășurare impresionantă de forțe și activități, de la executarea în condiții tactice a unei deplasări de aproximativ 80 de km, instalarea în teren, combaterea inamicului aerian simulat de aeronave C 27J Spartan, IAR 330 și F16 aparținând Bazei 90 Transport Aerian - Otopeni și Bazei 86 Aeriană - Borcea.

Statul major al brigăzii, prin conducătorul exercițiului, colonel Borcilă Bogdan și șeful echipei de evaluare, colonel Spânu Răzvan, au imaginat un scenariu complex, cât mai aproape de războiul real care a solicitat la maxim fizic și psihic militarii subunității.

Desfășurat în condițiile respectării stricte a regulilor de prevenire a răspândirii Covid19, aceasta a constituit o provocare suplimentară. Incidentele de toate tipurile, operații, logistică, protecția forței (atac terestru, EOD, CBRN, medical, apărare împotriva incendiilor) au fost rezolvate cu succes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel