Exercițiu NATO în Lituania: Forțe importante dislocate

Ema Apostu |
Data publicării:

Un amplu exercițiu militar a început în Lituania astăzi. Vor urma 11 zile de manevre atât pe uscat cât și pe mare. 

Un exerciţiu militar la care participă peste 1.200 de soldaţi din nouă ţări NATO a început luni în Lituania, cu scopul de a îmbunătăţi coordonarea între forţele armate ale ţărilor implicate, au anunţat autorităţile lituaniene, citat de dpa. 

Exercițiul are loc în mai multe baze militare și va cuprinde exerciții complexe sub diferite forme de vizibilitate, conform presei de la Vilnius.

Țările participante 

La acest exerciţiu anual iau parte militari din Germania, SUA, Canada, Croaţia, Letonia, Polonia, Olanda şi Franţa, precum şi ai ţării gazdă care vor testa echipamentele dar și comunicarea. 

Exerciţiul, care se va desfăşura până la 25 mai, are loc în diferite baze şi include sprijin tactic de foc şi foc indirect asupra unor ţinte pe uscat şi pe mare, ziua şi noaptea, a precizat armata lituaniană.

[citeste si] 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel