Exercițiile NATO planificate în această vară

Tudor Curtifan / 11 iun 2019 / 21:27
NATO
NATO

Ţările membre NATO intenţionează să desfăşoare pe parcursul lunilor de vară cel puţin 20 de exerciţii militare diverse, reiese din materialele informative ale Alianţei. 

Exerciţiile ar putea avea loc atât sub conducerea directă a structurilor NATO, cât şi sub conducerea altor ţări, dar cu participarea forţelor aliate şi ale statelor partenere. Cel mai încărcat program este planificat pentru luna iunie. Astfel, în Balcani vor avea loc exerciţiile „Naples Reserve -19" pentru forţele de rezervă operative, în Polonia – „Noble Jump -19" pentru grupul operativ de pregătire superioară, în Spania – „Ramstein Guard 6" în sfera războiului radioelectronic, în Kosovo – KFOR ST II – 19.

De asemenea, în Polonia, în luna iunie, urmează să aibă loc exerciţiile CWIX 19 pentru verificarea compatibilității și testarea mijloacelor de telecomunicații şi a tehnologiilor, în Norvegia vor fi desfăşurate în a doua jumătate a lunii iunie exerciţiile „Trident Jackal – 19" pentru corpul de desfăşurare rapidă şi în Lituania – exerciţiile „Ramstein Alloy" pentru consolidarea cooperării între forţele maritime militare din regiune. În România vor fi organizate, până la sfârşitul lunii iunie, manevrele naţionale „Histria – 19" pentru dezvoltarea tacticii, a metodelor şi a procedurilor NATO legate de apărarea antiaeriană, în Danemarca sunt planificate exerciţiile tactice pentru ofiţeri „Saber Knight – 19", iar în Ungaria şi Bulgaria urmează să aibă loc „Black Swans – 19" pentru acţiuni comune ale forţelor pentru misiuni speciale, informează Rador.

Totodată, în zona baltică vor avea loc exerciţiile anuale „Baltops", iar până la sfârşitul lunii iunie, în România, Bulgaria şi Ungaria sunt planificate manevrele „Saber Guardian – 19" cu participarea SUA. Tot în iunie, în Italia vor avea loc manevrele naţionale „Golden Wings", iar în România – „Justice Sword 2019" pentru creşterea nivelului de operabilitate a personalului la desfăşurarea operaţiunilor în condiţii grele. În Lituania se vor desfăşura exercițiile „Iron Wolf – 19" pentru testarea cooperării forțelor multinaționale, în Polonia vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie exercițiile „Dragon – 19", iar în Bulgaria vor avea loc exerciţiile „Shabla" pentru creşterea compatibilităţii operaționale și tactice a forțelor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy