Evacuarea locuitorilor din Mariupol a fost amânată. Forţele ruse de ocupaţie au încălcat armistiţiul

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Evacuarea locuitorilor din Mariupol, port strategic ucrainean încercuit de forţele ruse şi aliaţii lor, a fost amânată din cauza multiplelor încălcări ale armistiţiului de către Rusia, a acuzat sâmbătă primăria oraşului, conform AFP.

Evacuarea civililor, care ar fi trebuit să înceapă la sfârşitul dimineţii, ''este amânată din motive de securitate'', întrucât forţele ruse ''continuă să bombardeze Mariupol şi împrejurimile sale'', a precizat municipalitatea pe Telegram.

Primăria a cerut civililor care s-au adunat la punctele de ieşire din oraş să se "întoarcă la adăposturi".

''Negocieri sunt în curs de desfăşurare cu Rusia pentru a stabili o (încetare a focului) şi a asigura crearea unui coridor umanitar'', a adăugat instituţia, potrivit Agerpres.

Sâmbătă dimineaţa, Ministerul rus al Apărării anunţase că o încetare a focului va intra în vigoare de la ora 07:00 GMT pentru a permite civililor din Mariupol şi Volnovaha să plece.

Autorităţile ucrainene se aşteaptă ca peste 200.000 de persoane să părăsească oraşul-port asediat în timpul unei încetări a focului.

Estimarea a fost făcută de vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk în comentarii pentru portalul local de ştiri Strana, relatează DPA. În ceea ce priveşte oraşul Volnovaha, aflat la aproximativ 80 de kilometri spre nord, ea a presupus că 15.000 de persoane vor pleca.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel