Europarlamentarul Rareș Bogdan: Crizele din Ucraina și Turcia ar putea aduce avantaje fantastice pentru România

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”
Sursă foto: Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a cerut să se pună capăt crizei politice din coaliția de guvernare din România, după ce formațiunea USR-PLUS i-a retras sprijinul politic premierului Florin Cîțu după ce acesta din urmă l-a revocat pe Vlad Voiculescu, ministrul sănătății.

Rareș Bogdan spune că situația din România „nu dă deloc bine la Bruxelles” și nici în fața cetățenilor români. El a subliniat că România ar putea avea beneficii atât în contextul crizei COVID-19, cât și în contextul crizei din Ucraina sau crizei de democrație din Turcia.

"Cred că lucrurile trebuie să se sfârşească extrem de repede, nu dă deloc bine nici la Bruxelles, nu dă deloc bine în faţa cetăţenilor României, în primul rând, ceea ce se întâmplă, provocările sunt multe.

Oportunităţile din criză sunt extrem de multe şi am mai vorbit de relocările marilor corporaţii europene care şi-au trimis producţiile spre Orientul îndepărtat, India, China, Vietnam, Coreea de Sud, şi care şi le readuc în Europa după criza COVID. Pentru România poate fi o oportunitate grozavă, inclusiv criza din Ucraina şi criza de democraţie din Turcia sunt, la fel, avantaje fantastice", a precizat europarlamentarul Rareș Bogdan înainte de ședința partidului din care face parte. El a reiterat că premierul nu va fi schimbat.

În ceea ce privește avantajele de care ne-am putea bucura pe fondul acestor crize, ele nu sunt numite direct de europarlamentarul român, dar Rareș Bogdan a subliniat că România se află sub umbrela de securitate NATO, avem un parteneriatul prioritar cu Statele Unite ale Americii, principalul nostru aliat și ne aflăm într-o „poziție extraordinară” la această oră în Europa. 




DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel