Euronaval 2018. România, fără delegație oficială. Viorel Manole: Este absurd!

Darius Muresan |
Data publicării:

Directorul executiv al PATROMIL – Viorel Manole, care concretizeaza Memorandumul semnat la Bucuresti in noiembrie 2017 intre PATROMIL si GICAN  (Groupement d`Industries Navales Francais), a fost prezent la Euronaval 2018, cea mai mare expoziție din domeniul militar naval din Europa.

Potrivit lui Viorel Manole, nicio delegație oficială din partea MApN nu a fost prezentă la acest important eveniment, lucru pe care acesta l-a taxat.

„Industria românească de armament nu poate fi cunoscută, repectată și implicată dacă nu participă la evenimentele internaționale majore! MApN nu poate susține industria nationala prin neparticiparea la evenimente majore de profil in “echipă cu industria națională de stat și privată - conform Legii 232/2016”. Este absurd ca la un eveniment de importanța EURONAVAL 2018 să nu ai o delegație oficială, deși ai primit invitații oficiale conform procedurilor internaționale”, a transmis Viorel Manole.

Cu această ocazie, directorul PATROMIL a abordat și subiectul licitației corvetelor.

„În contextul în care a fost anunțată oficial data de 26 octombrie 2018 ca termen de deschidere a plicuri cu oferta financiară pentru Licitația Corvete MApN, amânată oficial pentru 31 octombrie 2018, am considerat util, necesar și obligatoriu să ”forțăm” discuții prelminare referitoare la locul și rolul industriei naționale de Apărare în viitoarele achiziții militare și viitoarele obligații de offset. Din nefericire, deși aceste discuții și angajamente guvernamentale vor intra în vigoare, indiferent cine va câștiga competiția corvete/fregate, nicio instituție publică română responsabilă nu are ”bărbăția” și responsabilitatea de a anticipa și a sustine transparent participarea industriei naționale de Apărare în acest program major și strategic”, a mai transmis Viorel Manole.

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel