Eurofighter Typhoon italiene și-au încheiat misiunea în România

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Contingentul italian Task Force Air 4th Wing și-a încheiat misiunea de Poliție Aeriană consolidată sub comanda NATO din România la sfârșitul săptămânii trecute.

Cele patru aparate Eurofighter Typhoon, alături de piloți, tehnicieni și membri ai detașamentului Aeronautica Militare au staționat mai bine de trei luni pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, din Constanța, perioadă în care au efectuat misiuni de Poliție Aeriană în colaborare cu aparatele românești.

Pe parcursul detașării în România avioanele italiene au avut trei decolări în alarmă, de fiecare dată după ce aeronave neidentificate au intrat în regiunea de interes (Flight information region) din spațiul aerian internațional.

Ultima alarmă a fost pe 5 august, cu numai câteva zile înainte de încheierea misiunii în România. Italienii au participat și la mai multe exerciții cât timp s-au aflat în țara noastră și survolat Monumentul Eroilor Aerului din București la Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene.

Poliția Aeriană

 

După agresiunea Rusiei asupra Ucrainei soldată cu ocuparea peninsulei Crimeea, la nivelul Aliantei Nord-Atlantice s-au luat o serie de măsuri menite să reasigure solidaritatea cu membrii aflați în zonele apropiate de acest conflict.

NATO Enhanced Air Policing reprezintă o parte din contribuția aliaților la securizarea spațiului aerian din flancul estic al NATO, avioane de luptă ale statelor dezvoltate din punct de vedere militar fiind detașate în România și Bulgaria pentru a ajuta la misiunile de Poliție Aeriană.

Aliații nu au executat aceste misiuni în locul nostru, ci alături de Forțele Aeriene Române. În cazul nostru, avioanele MiG-21 LanceR de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii, dar și F-urile 16 de la Borcea, au efectuat misiuni de Poliție Aeriană în colaborare cu aliații, în funcție de necesitățile stabilite de centrul de analiză NATO din Torrejon, Spania.

Vezi și: Aeronavele Eurofighter Typhoon și-au început misiunea în România. Italienii au aterizat la Mihail Kogălniceanu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel