Un contingent de puşcaşi marini americani ajunge în Estonia pentru o misiune de patru luni

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
M27, sursă foto: US Marine Corps
M27, sursă foto: US Marine Corps

Peste 70 de puşcaşi marini americani au sosit în Estonia pentru a participa la antrenamente comune, a anunţat Statul-Major General al Forţelor de apărare ale Estoniei, citat de Rador.

Săptămâna aceasta, peste 70 de pușcași marini americani au sosit în Estonia pentru a începe o desfășurare de patru luni. În timpul petrecut în Estonia, pușcașii marini vor lua parte la exerciții de antrenament cu membri ai Marinei Estoniei și ai Forțelor de Apărare Estoniene (EDF).

"Integrarea forţelor noastre cu Forţele de apărare ale Estoniei sporeşte gradul de conştientizare a situaţiei pe mare, demonstrează puterea comună şi angajamentul faţă de asigurarea securităţii şi stabilităţii regionale", a declarat comandatul companiei de recunoaştere mobilă, căpitanul Brandon Klevitsky.

Puşcaşii marini americani vor sta în Estonia până la jumătatea lunii iulie, timp în care vor perfecta colaborarea cu puşcaşii marini estonieni în domeniul monitorizării şi informării în ceea ce priveşte situaţia pe mare, al acţiunilor în zonele de coastă şi pe insulele din întreaga Estonie.

În aceeaşi perioadă se vor desfăşura exerciţiile anuale ale Forţelor de apărare, intitulate "Furtuna de primăvară", la care contingentul american participă în componenţa Forţelor Maritime Militare ale Estoniei.

Militarii americani din Estonia fac parte din compania mobilă de recunoaștere a Forțelor operative 61/2 Naval Amphibious Forces (TF-61). Task Force 61/2 este o unitate de coordonare dislocabilă rapid, înființată pentru a comanda forțele marine ale flotei Statelor Unite și forțe navale desemnate în sprijinul comandantului flotei a șasea americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel