Estonia denunţă 'agresiunea continuă a Rusiei' şi ajută Armata Ucrainei cu mii de pistoale Makarov

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Estonia a trimis marţi Ucrainei 2400 de pistoale Makarov, destinate armatei, pentru lupta împotriva rebelilor pro-ruşi, informează dpa.

'Agresiunea continuă a Rusiei în Crimeea şi în estul Ucrainei este inacceptabilă şi are un impact mai larg asupra securităţii întregii Europe', a comunicat ministrul estonian al apărării, Juri Luik. 'Prin acest transport ne sprijinim aliatul aflat în război de şase ani', a susţinut el, adăugând că 'trebuie restabilite suveranitatea şi integritatea teritorială' ale Ucrainei.

Pistoalele semiautomate Makarov, model sovietic, sunt o armă standard pentru armate şi poliţii din toată fosta URSS. Şeful înzestrării cu armament a forţelor militare estoniene, Risto Partel, a apreciat într-un comunicat, citat de Agerpres, că Makarov este un pistol 'compact, fiabil şi uşor de utilizat, care va adăuga o componentă importantă armamentului ucrainenilor'.

Luptele dintre militarii ucraineni şi grupările rebele din estul ţării au făcut circa 13.000 de victime în ultimii şase ani. Conflictul s-a declanşat după ce preşedintele pro-rus Viktor Ianukovici a pierdut puterea la Kiev.

Estonia - printre alte state membre ale NATO şi ale Uniunii Europene - şi Ucraina au acuzat în repetate rânduri Rusia de implicare directă în conflictul ucrainean. Moscova a negat orice amestec, dar preşedintele rus Vladimir Putin i-a reprezentat de mai multe ori pe rebelii ucraineni la negocierile internaţionale de pace.

* CITEŞTE ŞI: Rusia 'liniștește' Ucraina și anunță că invadarea ei de către Armata rusă e o 'absurditate'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel