Estonia, comando cibernetic pentru protecția țării de atacuri online

Vlad Manolache |
Data publicării:

Estonia a luat măsuri clare pentru protecția țării în fața atacurilor cibernetice.

Estonia a lansat un comando cibernetic care ar urma să protejeze ţara de atacuri online, a anunţat miercuri armata estoniană la Tallinn, potrivit DPA.

"Estonia este un stat cibernetic iar asta înseamnă şi că trebuie să ne protejăm sistemele de securitate cibernetică în domenii civile şi militare", a declarat ministrul apărării Juri Luik, adăugând că orice război convenţional are în zilele noastre o dimensiune cibernetică.

300 de soldați

Comandoul este format din circa 300 de soldaţi şi ar urma să fie deplin operaţional până în 2023.

Micul stat baltic a fost lovit de un atac la nivel naţional în 2007. Estonia, care este unul dintre cele mai avansate state în materie de digitalizare, şi-a văzut expusă vulnerabilitatea: reclama online a întâmpinat dificultăţi mai multe zile, iar guvernarea, media şi economia au fost toate afectate.

De atunci, Estonia a luat măsuri pentru a se păzi de scenarii similare. Centrul de excelenţă pentru cooperare în domeniul apărării cibernetice al NATO îşi are sediul la Tallinn din 2008, notează DPA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel