Eșec în programul spațial al Chinei. O rachetă lansată pe orbită se prăbușește necontrolat și ar putea lovi o zonă locuită

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea rachetei chineze Long March 5B, sursă foto: Captură YouTube
Lansarea rachetei chineze Long March 5B, sursă foto: Captură YouTube

Mai multe resturi masive ale unei rachete chinezești vor cădea necontrolat pe Pământ în zilele următoare.

Mai multe resturi, de aproximativ 30 de metri, ale unei rachete chinezești se vor prăbuși prin orbita terestră joasă și ar putea avea o reintrare necontrolată în atmosferă în zilele următoare, potrivit mai multor rapoarte, existând riscul să se prăbușească și peste zone locuite.

Nucleul aparține unei rachete Long March 5B (o versiune a celei mai mari rachete din China), care a lansat cu succes un modul pentru stația spațială Tianhe, plasată de China pe orbită miercuri, 28 aprilie 2021. După desfășurarea modulului, nucleul rachetei trebuia să facă manevre pentru o reintrare controlată în atmosfera Pământului, potrivit celor de la DC News, care citează SpaceNews. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

Radarele de la sol au detectat ulterior componente ale rachetei care se prăbușea prin orbită, oscilând între altitudini între 170 și 372 de kilometri deasupra suprafeței Terrei și călătorind cu o viteză de peste 25.490 km/h. Armata SUA a identificat obiectul 2021-035B și puteți monitoriza progresul acestuia în jurul planetei aici.

În mai 2020, o rachetă Long March 5B a intrat atmosferă, potrivit Live Science. Nucleul a căzut în mare parte în Oceanul Atlantic, dar unele resturi au aterizat în Africa de Vest. Potrivit South China Morning Post, unele bucăți s-au prăbușit în satele locuite din Coasta de Fildeș, dar nu au fost raportate victime, precizează LiveScience.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel