Escaladează tensiunile în Orientul Mijlociu: Iranul a atacat ţinte din apropierea unui consulat al SUA (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Gărzile Revoluționare ale Iranului au lansat atacuri cu rachete asupra mai multor ținte aflate în Siria și în regiunea autonomă Kurdistan din Irak, a anunțat marți presa de stat iraniana. Corpul Gardienilor Revoluției Islamice, o ramură a forțelor armate iraniene, a lansat luni seară rachete balistice asupra a ceea ce a descris ca fiind "cartierul general al spionilor" din Erbil, în nordul Irakului. Zece rachete au căzut în apropierea Consulatului SUA, au declarat surse irakiene. 

Atacurile au avut ca efect distrugerea "unui sediu de spionaj" și a unei "adunări a grupurilor teroriste anti-iraniene" din Erbil, capitala Kurdistanului irakian, a anunțat agenția oficială de presă IRNA, citând o declarație a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC).

Patru persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite în atac, potrivit Consiliului de securitate din Kurdistanul irakian. IRGC a lovit, de asemenea, ținte din Siria cu rachete balistice, inclusiv "locurile de adunare a comandanților și a principalelor elemente legate de recentele operațiuni teroriste, în special ale grupării Stat Islamic", a raportat agenția lor de presă Sepah News.

Aceasta a adăugat că atacul asupra Siriei a fost un răspuns la recentele atacuri ale grupărilor teroriste care au ucis iranieni în orașele Kerman și Rask din sudul țării.

Explozii au fost auzite la Alep și în zona rurală, unde au căzut "cel puțin 4 rachete care au venit din direcția Mării Mediterane", a declarat centrul de monitorizare a războiului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Pe 3 ianuarie, atentatori sinucigași au atacat mulțimea adunată în apropierea mormântului veneratului general al IRGC Qasem Soleimani în Kerman, ucigând aproximativ 90 de persoane. Atacul a fost revendicat ulterior de către ISIS.


De asemenea, IRGC a declarat că a lovit presupusele "sedii de spionaj" israeliene din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, a relatat agenția de presă iraniană IRNA.

Aceasta a declarat că sediul a servit drept "centru pentru dezvoltarea operațiunilor de spionaj și planificarea acțiunilor teroriste în regiune", menționând agenția de spionaj Mossad a Israelului.

Gărzile au declarat că atacul a fost un răspuns la recentele atacuri împotriva Iranului și a "axei de rezistență" a grupurilor aliate cu Iranul, care au generat îngrijorări cu privire la răspândirea violenței în urma războiului Israelului desfășurat în Gaza.

Tensiunile regionale au crescut în timpul războiului dintre Israel și organizația palestiniană Hamas, atrăgând grupuri armate susținute de Iran în Liban, Irak, Siria și Yemen.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel