Escadrila de avioane F-16 "Triple Nickel" a US Air Force a fost dislocată la Baza Aeriană Aviano din Italia

Eduard Pascu / 18 noi 2019 / 09:19

US Air Force a desfășurat Escadrila 555 cunoscută și sub numele de „Triple Nickel” în zona de responsabilitate a Comandamentului Central al Forțelor Aeriene (AFCENT), la Baza Aeriană Aviano din Italia, pentru prima dată în 15 ani, anunță defence blog.

"Escadrila 555 a fost desfășurat aici pentru a furniza regiunii putere aeriană și descurajarea războiului", se arată în mesajul US Air Force.

„Triple Nickel este rapid, mobil, suntem letali și suntem pregătiți să efectuăm atacuri aer-sol, să efectuăm lupte aer-aer și să oprim atacurile venite de oriunde și oricând”, a spus comandantul al escadrilei de vânătoare, Lt. Col Beau Diers din cadrul US Air Force. „Aceeași mentalitate de luptător există în escadrila care datează din cel de-Al Doilea Război Mondial. Triple Nickel a fost și în Vietnam și la nenumărate misiuni în zona de responsabilitate a CENTCOM. Piloții și personalul de întreținere sunt gata și suntem bucuroși să fim aici, la Baza Aeriană Aviano din Italia”, a mai spus Diers.

În afară de puterea aeriană de luptă, Escadrila de Vânătoare 555 îndeplinește misiuni de poliție aeriană în sprijinul operațiunilor comune, NATO și combinate.

Vezi și: US Air Force a trimis avioane F-16 în Afganistan

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy