Erdogan vrea Turcia în programul Su-57

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin și Recep Taip Erdogan, la expoziția MACS-2019 din Rusia. Sursă foto: PJSC "United Aircraft Corporation"
Vladimir Putin și Recep Taip Erdogan, la expoziția MACS-2019 din Rusia. Sursă foto: PJSC "United Aircraft Corporation"

La expoziția MACS-2019, care a avut loc în Rusia, președintelui Recep Taip Erdogan i-a fost prezentat avionul Su-57. Alături de Erdogan s-a aflat și omologul său rus, președintele Vladimir Putin.

Erdogan nu s-a ferit să declare la finalul evenimentului că Turcia, țară membră NATO, este interesată de o producție comună cu Rusia în domeniul militar, inclusiv în ceea ce privește avioanele de vânătoare, făcând referire la Su-57.

„Un pas cheie în relația cu Rusia este producția comună”, a precizat Erdogan, vorbind despre controversatele sisteme rusești S-400. „Au existat o mulțime de zvonuri în acest sens, nu le-am acordat însă atenție”, a mai precizat președintele Erdogan, potrivit agenției de presă Anadolu.

 

Turcia, tentată de Su-57

 

„Dorim să extindem această cooperare și în alte domenii ale industriei de apărare. Acest lucru (n.r. - producția comună) se poate aplica și în cazul aeronavelor militare”, a adăugat Erdogan, făcând referire la avioanele rusești Su-57.

În urma achiziţiei de sisteme anti-rachetă S-400, Turcia a fost exclusă de Statele Unite din programul aeronavelor F-35. Washingtonul consideră că dotarea forţelor armate turce cu S-400 este incompatibilă cu deţinerea celor mai noi avioane de luptă americane. După decizia Statelor Unite ale Americii, autoritățile de la Ankara nu au ascuns faptul că se vor orienta spre alte avioane. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel