Urmărește emisiunea live



Erdogan, vizită la Mosova, pe fondul tensiunilor dintre Turcia și Rusia în Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata turcă
Armata turcă

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să se deplaseze marţi la Moscova pentru a se întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin, a informat vineri preşedinţia de la Ankara.

Anunţul privind vizita preşedintelui Erdogan în Rusia intervine la câteva zile după ce un convoi militar turc a fost luat la ţintă în timpul unor raiduri aeriene în Siria, care sunt efectuate de regulă de aviaţia regimului şi de cea a aliatului său rus.

Recep Tayyip Erdogan se va afla timp de o zi în capitala Rusiei, relevă preşedinţia turcă într-un comunicat, fără a oferi alte detalii.

Vineri, preşedintele turc a avut o convorbire telefonică cu omologul său rus în cadrul căreia a declarat că atacurile armatei siriene în nord-vestul Siriei ar putea să provoace o criză umanitară şi aceasta ameninţă securitatea naţională a Turciei, conform Reuters.

Şeful diplomaţiei turce Mevlut Cavusoglu a afirmat vineri că ţara sa nu va abandona un post de observaţie situat într-o zonă din nord-vestul Siriei care tocmai a fost cucerită de către forţele regimului sirian în apropiere de provincia Idlib.

CITEȘTE ȘI: Rusia şi Turcia se provoacă reciproc în spaţiul aerian al Siriei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel