Erdogan: UE nu are nicio autoritate în Libia. Turcia va ajuta GNA să preia controlul țării

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a răspuns acțiunilor UE în Libia și a subliniat că Turcia va ajuta forțele guvernamentale să preia controlul.

Erdogan precizează că dacă nu se poate ajunge la un acord echitabil în cadrul discuțiilor internaționale pe tema războiului civil din Libia, atunci Turcia se va implica mai mult pentru ca  Guvernul de Acord Naţional (GNA) să preia controlul țării.

Potrivit celor de la Daily Sabah, Erdogan a făcut aceste declarații în cadrul unei reuniuni politice a partidului AK a cărui lider este.

 

Erdogan spune că UE nu are nicio autoritate în Libia

 

Președintele turc a reiterat faptul că Ankara va continua să sprijine necondiționat guvernul Libiei în lupta sa cu trupele mareșalului Haftar.

Referindu-se la faptul că Uniunea Europeană va lansa o nouă misiune, atât pe cale navală cât și pe cale aeriană în Estul Mediteranei, cu scopul de a bloca livrările de armament către părțile beligerante din Libia, Erdogan a precizat că UE nu are nicio autoritate să ia decizii cu privire la Libia, mai scrie sursa citată.

În Libia are loc un conflict ce s-a transformat în război civil între GNA, recunoscut de ONU şi condus de Fayez al-Sarraj, și Armata Națională Libiană (LNA), condusă de mareșalul Haftar. LNA controlează estul țării și a lansat în aprilie 2019 o ofensivă asupra orașului Tripoli.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel