Erdogan, replică tăioasă după atacul lui Trump: SUA să-și revizuiască abordarea

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei

Preşedinţia turcă a afirmat joi că Statele Unite nu vor obţine cu ameninţări "rezultate" în vederea eliberării pastorului american judecat în Turcia şi a îndemnat Washingtonul "să adopte o atitudine constructivă", transmite AFP. 

"Adminstraţia americană (...) trebuie să înţeleagă că nu poate obţine rezultatul dorit ameninţând Turcia", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin. 

"Statele Unite trebuie să-şi revizuiască abordarea şi să adopte o atitudine constructivă înainte de a dăuna mai mult propriilor interese şi alianţei lor cu Turcia", a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Semn al situaţiei grave, şeful diplomaţiei de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, şi omologul său american, Mike Pompeo, au discutat joi la telefon, potrivit unui înalt oficial turc sub acoperirea anonimatului. 

Aceste declaraţii au intervenit după ce liderii americani au ameninţat să impună sancţiuni împotriva Ankarei dacă pastorul Andrew Brunson, judecat în Turcia pentru 'terorism' şi 'spionaj', nu este pus în libertate. 

'Statele Unite vor impune importante sancţiuni împotriva Turciei pentru detenţia îndelungată a pastorului Andrew Brunson, un creştin formidabil, tată de familie şi o persoană magnifică', a scris Donald Trump într-un mesaj pe Twitter, cerând să fie "eliberat imediat". 

Autorităţile turce îl acuză pe pastorul Brunson de activităţi de "spionaj" şi că a ajutat două organizaţii considerate teroriste de Ankara: Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi reţeaua predicatorului Fethullah Gulen, căruia preşedintele Erdogan îi impută tentativa de puci din 2016 în pofida dezminţirilor acestuia. 

Pastorul Brunson, care dezminte categoric toate aceste acuzaţii, riscă până la 35 de ani de închisoare în acest proces cu următorul termen stabilit la 12 octombrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel