Erdogan intervine în conflictul dintre Rusia și Ucraina. Discuție cu Putin și Poroșenko

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a discutat la telefon separat despre recentele tensiuni din strâmtoarea Kerci cu omologii săi rus şi ucrainean - Vladimir Putin şi Petro Poroşenko.

În cadrul unor discuţii separate cu Putin şi Poroşenko, Erdogan şi-a exprimat preocuparea şi a făcut apel la cele două părţi să-şi rezolve disputa pe cale diplomatică.

Într-un discurs rostit marţi la o reuniune a partidului său, AKP, Erdogan a afirmat că i-ar plăcea să vadă că Rusia şi Ucraina îşi rezolvă problemele prin dialog cât mai repede posibil şi că fac din Marea Neagă ''o mare a păcii''.

Relaţiile ruso-ucrainene, care au devenit tensionate din cauza Crimeii şi a estului Ucrainei în ultimii ani, au cunoscut o escaladarea bruscă în această săptămână.

Duminică, armata ucraineană a anunţat că forţele ruse au deschis focul şi au sechestrat trei nave ucrainene în apropiere de strâmtoare Kerci, calificând acţiunile Rusiei drept ''un act de agresiune''.

Moscova a declarat la rândul său că cele trei nave au încălcat frontiera rusă şi au efectuat manevre periculoase, în pofida unor ordine ale navelor care le însoţeau din cadrul FSB şi al Flotei Mării negre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel