Erdogan și Putin au decis să aibă o întrevedere, după escaladarea conflictului în Siria

Tudor Curtifan / 28 feb 2020 / 15:13

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit să aibă o întrevedere ''cât mai curând posibil'', a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, citată de Agerpres. Erdogan și Putin au purtat o discuție telefonică ca urmare a morții a cel puțin 33 de soldați turci în Siria.

Într-o convorbire telefonică desfăşurată azi, cei doi lideri au decis să se întâlnească, în urma morţii a cel puţin 33 de militari turci în provincia Idlib, din nord-vestul Siriei, a afirmat Fahrettin Altun.

Delegaţii ale celor două ţări poartă, începând de miercuri, discuţii la Ankara despre situaţia din Idlib. Delegaţiile sunt conduse de adjuncţi ai miniştrilor de externe.

Turcia a suferit joi pierderi grele, după săptămâni de tensiuni în creştere la Idlib între forţele turce şi cele ale regimului sirian, care s-au înfruntat de mai multe ori de la începutul lunii.

După moartea a cel puţin 33 de soldaţi turci, Rusia, aliată a regimului sirian, a acuzat vineri trupele Ankarei că s-au aflat printre ''unităţile combatante ale grupărilor teroriste''.

Bombardamentele sângeroase de joi ridică la cel puţin 53 numărul militarilor turci ucişi în Idlib începând din februarie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy