Erdogan amenință: Turcia ar putea lansa o nouă operațiune militară în Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat că în cazul în care situația din provincia Ibdilib nu va fi soluționată curând, Turcia ar putea lansa o nouă operațiune militară în Siria.

Forțele armate ale președintelui sirian Bashar al-Assad, susținute de Rusia, au început să avanseze în Idlib.

Campaniile recente au dus la tensionarea relațiilor între Ankara și Moscova, care susțin părți opuse în conflictul sirian.

Erdogan a reiterat că Turcia nu poate face față unui nou val de imigranți. Acesta a declarat că Ankara nu va permite noi amenințări la granițele sale, chiar dacă trebuie să recurgă la puterea militară.

"Vom face ce este necesar atunci când cineva ne amenință teritoriul. Nu vom avea nicio alternativă decât să recurgem la aceeași variantă dacă situația din Idlib nu se va întoarce la normal în curând", a declarat Erdogan, potrivit Mediafax, care citează agenția Reuters.

"Nu ne vom abține din a face ceea ce este necesar, inclusiv folosirea forței militare", a adăugat acesta.

Idlib este ultimul teritoriu sirian controlat de rebeli, iar mii de persoane au fost nevoite să părăsească provincia în ultimele săptămâni din cauza atacurilor aeriene ale forțelor siriene și ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel