Erdogan acuză Franța de 'responsabilitate' pentru războiul din Libia, după ce Macron a acuzat Turcia că trimite 'mercenari'

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia a acuzat Franţa prin vocea președintelui Erdogan că este responsabilă de instabilitate în Libia. Reacția vine după ce președintele francez Emmanuel Macron i-a reproşat omologului său turc că ''nu şi-a respectat cuvântul dat'' şi a continuat să intervină în problemele interne ale Libiei.

"Principalul responsabil pentru problemele din Libia de la începutul crizei în 2011 este Franţa", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe turc, Hami Aksoy.

''Nu este un secret faptul că această ţară oferă sprijin necondiţionat (liderului din estul Libiei, mareşalul Khalifa Haftar) în schimbul unui drept de control asupra resurselor naturale ale Libiei'', a adăugat el.

În cursul unei întrevederi cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis, la Paris, Macron l-a acuzat pe preşedintele Erdogan de ''nerespectarea cuvântului dat'' pentru trimiterea ''chiar în acest moment'' de nave turceşti cu mercenari sirieni în Libia.

''Vedem în ultimele zile nave turceşti cu mercenari sirieni care sosesc pe teritoriul libian'', ''aceasta contravine explicit a ceea ce preşedintele Erdogan a promis că va face în cadrul conferinţei de la Berlin, este nerespectarea cuvântului dat", a declarat preşedintele francez, notează Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel