Emmanuel Macron îl propune pe ministrul german al apărării la preşedinţia Comisiei Europene

S.I. Catalin |
Data publicării:
Preşedintele francez, Emmanuel Macron
Preşedintele francez, Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a propus luni seara cancelarului federal Angela Merkel să o desemneze pe Ursula von der Leyen, în prezent ministru al apărării al Germaniei, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a dezvăluit marţi pentru AFP o sursă europeană.

De asemenea, liderul francez i-a propus cancelarului federal ca actuala directoare a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, să devină preşedintă a Băncii Centrale Europene (BCE), a adăugat aceeaşi sursă, subliniind că Angela Merkel nu este împotrivă.

Potrivit sursei, această propunere face parte dintre opţiunile luate în calcul.

Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului german Die Welt, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ar fi propus-o pe Ursula von der Leyen, ministru german de dreapta şi membră a Partidului Popular European. Această informaţie nu a fost însă confirmată.

Liderii celor 28 de ţări ale UE s-au reunit începând de duminică la Bruxelles pentru a-i alege pe noii şefi ai principalelor instituţii ale Uniunii Europene, printre care şi pe cel sau cea care va deţine preşedinţia Comisiei Europene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel