Emiratele Arabe Unite redistribuie trupe și echipament militar din Eritreea în Yemen și Egipt

Nicolae Iordan |
Data publicării:

O anchetă realizată de postul arab de televiziune "Al Jazeera" a dezvăluit că Emiratele Arabe Unite (EAU) au dezafectat, în perioada 28.12.2020-02.03.2021, baza militară Assab din Eritreea și au transferat instalații și vehicule militare pe insula yemenită Mayoun și la baza militară egipteană Sidi Barrani, care se află situată în apropiere de frontiera cu Libia.

Echipe de investigații și analiză imagini satelitare ale postului arab de televiziune au precizat că EAU au dezafectat cazărmile militare din Assab și au transferat un sistem Patriot și avioane. Simultan cu dezafectarea bazei Assab din Eritreea s-au înregistrat construcții militare pe insula yemenită Mayyun, în Strâmtoarea Bab Al Mandub.

Ancheta a menționat că Emiratele Arabe Unite au realizat o pistă de 1.800 de metri pe insula Mayyun și au transferat drone din Assab unde construiseră, începând din septembrie 2015, un port și au extins o pistă de aterizare. Facilitățile au fost utilizate pentru transportul forțelor sudaneze și a armamentului greu în Yemen, când EAU luptau alături de Coaliția internațională condusă de Arabia Saudita împotriva rebelilor Houthi susținuti de Iran.

Nava "Jebel Ali 7", care a asigurat transportul tehnicii de luptă, a fost localizată în Assab (23.01.2021), Fujairah, Strâmtoarea Bab Al Mandub, Canalul Suez și Alexandria.

Nava a transportat peste 1.300 de vehicule militare "Nimr" de la Assab la baza egipteană Sidi Barrani, precum și tunuri autopropulsate "G-6". Numărul vehiculelor "Nimr" la baza din Eritreea a scăzut de la 2.349 (23.01.2021) la 1.008 (04.02.2021).

Din portul Alexandria, vehiculele militare au fost transportate pe calea ferată până la Sidi Barrani.  Numărul vehiculelor militare la această bază a crescut de cinci ori pe 24 februarie 2021, comparativ cu mijlocul anului 2020.

Abdel-Fattah Fayed, editor la Al-Jazeera, a declarat că Sidi Barrani este una dintre cele mai importante baze militare din Egipt, iar conform evaluărilor militare egiptene și internaționale este cea mai mare facilitate terestră din Africa și regiunea Orientului Mijlociu. Înainte de 2017, baza reprezenta doar un mic aeroport militar.

La inaugurarea bazei, în urmă cu 4 ani, purtătorul de cuvânt al forțelor armate egiptene a declarat că aceasta include cele mai mari terenuri de antrenament militar din regiune, locuințe pentru militari și depozite.

Scopul bazei de la Sidi Barrani este de a proteja securitatea națională egipteană pe axa vestică a țării și, de asemenea, de a proteja facilitățile de importanță strategică, cum ar fi centrala nucleară Dabaa, aflată în construcție.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel