Emiratele Arabe Unite dețin cel mai performant avion AWACS din Orientul Mijlociu și Africa de Nord

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Global Eye al Forțelor Aeriene din Emiratele Arabe Unite este considerat, în prezent,  cel mai performant avion de avertizare timpurie și control (AWACS) din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, aeronava având capacități tehnologice ridicate, nivelul înalt de monitorizare, autonomie de zbor crescută și echipajul redus.

În pofida prezenței mai multor tipuri de avioane AWACS în forțele aeriene din Orientul Mijlociu, precum E-2C în Egipt, E-3 în Arabia Saudită, E-7T în Turcia și Nachshon Eitam în Israel, avionul de producție suedeză, este echipat cu două radare, conduce în privința performanțelor.

Primul radar de tip Erieye-ER, din clasa activă avansată AESA, funcționează în banda S (2-4 Ghz), permite urmărirea cu precizie a țintelor aeriene  până la o distanță de 650 km, iar a celor navale până la 400 km.

Al doilea radar Seaspray-7500E, instalat sub partea mediană a aeronavei, asigură descoperirea și urmărirea țintelor navale și terestre pâna la aproximativ 590 km, fiind un radar de tip AESA care funcționează în gama X (8-12 Ghz).

De asemenea, aeronava AWACS a Emiratelor Arabe Unite este echipată cu un sistem de detectare electrono-optică cu posibilitatea de a mări imaginea (zoom in) de până la 120 de ori, are o viteză de 0,7 Mach, o autonomie de zbor fără alimentare de 11.000 km la o altitudine de 13 km și poate rămâne în aer până la 11 ore.

Cel mai apropiat concurent al acestei aeronave, în regiune, este considerat avionul israelian Nachshon Eitam.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel