Emiratele Arabe Unite ajută Rusia în fața sancțiunilor occidentale

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Vladimir Putin, în timpul conferinței anuale. Sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, în timpul conferinței anuale. Sursă foto: Kremlin

Mass media arabe susțin, citând cotidianul francez Le Monde, că deși sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sunt puternice, ele nu au ținut cont de influența și sprijinul extins al Kremlinului primit din Orientul Mijlociu. Printre cei mai puternici catalizatori ai agendei autoritare a Rusiei se numără Emiratele Arabe Unite, al căror centru financiar din Dubai a devenit un club pentru regimurile autoritare și banii acestora.

Oamenii puternici ai regimului rus, pe ai căror umeri s-a construit regimul lui Putin, au folosit Emiratele Arabe Unite drept refugiu pentru activitățile lor de spălare a banilor. Fondurile suverane din Emirate au investit, de asemenea, miliarde în active strategice rusești în sectoarele energetice, petrochimice, logistice și de apărare.

În timp ce lumea condamnă acțiunile Rusiei, ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed, poartă discuții cu Moscova despre cum să intensifice cooperarea bilaterală care sprijină indirect agresiunea rusă îndreptată împotriva unui guvern ales democratic în Europa.

Pe lângă interesele geostrategice și economice comune, Rusia și Emiratele Arabe Unite au o legătură ideologică profundă în jurul fricii de democratizare. Fobia Rusiei față de "revoluțiile colorate" care au răsturnat regimurile autoritare pro-ruse își găsește un ecou profund în Abu Dhabi-ul devenit principala forță contrarevoluționară din lumea arabă în urma revoluțiilor "Primăverii arabe".

Analiștii pe probleme de securitate care cuprind și Orientul Mijlociu, nu au putut să nu observe că acțiunile rusești din Ucraina sunt în multe privințe asemănătoare celor întreprinse de Emiratele Arabe Unite în Egipt, Libia, Siria și Yemen.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel