Embargoul asupra armelor, impus Iranului, expiră duminică

Eduard Pascu / 14 oct 2020 / 19:58

Iranul va putea să vândă și să cumpere în mod liber arme începând cu 18 octombrie, deoarece embargoul ONU asupra armelor se va încheia în temeiul acordului nuclear din 2015, a spus președintele Hassan Rouhani.

„Începând de duminică, vom putea să ne vindem armele cui dorim și să cumpărăm arme de la cine dorim”, a spus președintele Hassan Rouhani, adăugând că Iranul a luptat timp de patru ani pentru încetarea embargoului, transmite agenția Tasnim.

Acesta a mai spus că în baza acordului nuclear, JCPOA (Planul Comun şi Cuprinzător de Acţiune), a fost posibilă încetarea embargoului asupra armelor impus Iranului.

În luna august, Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a respins o propunere a SUA de prelungire pe termen nelimitat a embargoului asupra armelor impus Iranului.

Pe de altă parte, SUA a reintrodus, luna trecută, unilateral embargoul asupra armelor impus Iranului și a avertizat: "Dacă statele membre ale ONU nu îşi îndeplinesc obligaţiile pentru aplicarea acestor sancţiuni, SUA sunt pregătite să utilizeze propriile mijloace pentru a pedepsi această lipsă de fermitate", a avertizat Mike Pompeo. El a promis că "măsurile" americane împotriva "celor care încalcă sancţiunile ONU" vor fi anunţate "în următoarele zile".

Citește și: Iranul este pregătit să reia exporturile de arme după ridicarea embargoului

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy