Elveția a primit prima dronă Hermes 900

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 9 decembrie guvernul elvețian a anunțat că a recepționat prima dronă Hermes 900, transmite Jane.

Într-o conferință de presă care a avut loc la baza aeriană Emmen unde a fost prezentată achiziția, autoritățile au declarat că drona va fi folosită pentru supravegherea frontierei și salvare în urma dezastrelor, UAS-ul fiind din varianta cu rază lungă de acțiune și durată medie de zbor, seria D-II.

Deși au recepționat aeronava fără pilot aceasta, nu poate fi folosită fiindcă încă. Momentan nu a fost certficată utilizarea dronei Hermes 900 HFE  în spațiul aerian elvețian. Până la certificare tot elicopterele vor îndeplini rolul UAS pentru moment. 

Elbit Systems a primit un contract de aproximativ 200 de milioane de dolari de la către guvernul elvețian pentru achiziția de drone Hermes 900 HFE în noiembrie 2015. Contractul a acoperit și o stație de control la sol.

Vezi și: Cip pentru Agenția Spațială Europeană cercetat, dezvoltat și produs la Bacău

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel