Elon Musk, în parteneriat cu US Army. SUA vor construi o rachetă capabilă să transporte rapid arsenal oriunde în lume

Darius Muresan |
Data publicării:

SpaceX, compania lui Elon Musk, a pornit un parteneriat cu armata americană. Va fi construită o rachetă capabilă să transporte arme oriunde în lume într-o oră, informează agenția de știri Mediafax. SpaceX va analiza costurile, iar testele iniţiale vor începe în 2021.

SpaceX își propune să construiască o rachetă capabilă să ajungă oriunde în lume într-o oră și pentru acest lucru s-a semnat un parteneriat cu armata americană.

Rachetă construită de SpaceX va fi capabilă să zboare cu 12.000 kilometri pe oră și să transporte arme oriunde în lume, în mai puţin de 60 de minute.

SpaceX urmează să înceapă munca. Ei trebuie să estimeze costurile şi provocările tehnice. Însă estimează că primele teste vor avea loc anul viitor.

În prezent, avionul de transport folosit de americani, care a costat 218 milioane de dolari, poate să facă drumul din Florida până în Afganistan în 15 ore.

Cu racheta Space X, călătoria va dura o oră.

Anunţul vine la câteva zile după ce SpaceX a obţinut un contract de 149 de milioane de dolari, cu Pentagon, pentru construirea unor sateliţi care să detecteze rachete.

În august, compania lui Elon Musk a obţinut 40% dintr-un alt contract cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite pentru a construi noi rachete pentru US Space Force. Acesta este noul departament spaţial al armatei americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel