Elicopterul sirian Mi-17 a fost doborât de un avion F-16 al Turciei

Eduard Pascu / 12 feb 2020 / 15:16

Un elicopter militar sirian Mi-17 a fost doborât de un avion de vânătoare F-16C aparținând Turciei, iar președintele Erdogan ar fi comandat personal atacul, transmite presa de la Ankara, anunță defence blog.

Presa turcă relatează că președintele Recep Tayyip Erdogan a comandat personal atacul asupra elicopterului sirian. La comanda sa, pilotul unui avion de vânătoare F-16C  al Forțelor Aeriene Turce a folosit o rachetă aer-aer AIM-120 Advanced Medge Range, pentru a doborî un elicopter Mi-17 al Forțelor Aeriene Siriene lângă Idlib.

De asemenea, presa anunță că Forța Aeriană a Turciei va doborî mai multe avioane ale Forțelor Aeriene din Siria asupra Idlib, dacă este necesar.

Atacul, care a avut loc undeva lângă Nerab, în vestul Siriei, vine după ce forțele regimului lui Bashar al-Assad au ucis cinci soldați turci.

Ankara a ripostat cu lovituri aeriene asupra a 115 poziții guvernamentale, potrivit Reuters. Militarii turci au declarat că 101 dintre ținte au fost distruse, inclusiv trei tancuri, două poziții de mortiere și un elicopter.

Elicopterul militar a fost doborât în sudul orașului Idlib, unde rebelii susținuți de artileria turcă avansau în apropierea orașului Nairab, pentru a respinge o ofensivă a forțelor susținute de Rusia, a anunțat Abdulah al-Shami, un comandant al facțiunilor rebele, transmite Reuters.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy