Elicopterele Tiger, modernizate de Franța și Germania printr-un program comun

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Tiger
Tiger

Ministrul Apărării franceze, Florence Parly, prezentă în România, a declarat că în vederea dezvoltării militare comune între Franța și Germania au fost adoptate mai multe proiecte comune.

Uniunea Europeană face progrese în cadrul cooperării structurate, ceea ce reprezintă unul dintre subiectele discuţiilor de la Bucureşti. În cadrul acestor proiecte se numără și modernizarea elicopterului de atac Tiger.

"Au fost lansate 17 noi proiecte, dintre care unele foarte importante, cum ar fi modernizarea elicopterului de atac franco-german Tiger", a amintit Florence Parly.

Primul elicopter Tiger a fost lansat în 2003. Dezvoltarea lor a început în timpul Războiului Rece. Elicopterele au fost inițial destinate luptei antitanc pentru a contracara o posibilă invazie sovietică în Europa de Vest. După prăbușirea URSS-ului, Franța și Germania au ales să continue proiectul, dezvoltând un elicopter de atac multirol.

 

Bugetul pentru finanțarea altor proiecte a fost mărit

 

De asemenea, oficialul francez a anunțat că UE s-a dotat cu un fond european al apărării, al cărui buget ar urma să crească de la 500 de milioane de euro la 13 miliarde în perioada 2021-2027, bani ce ar urma să permită finanţarea de proiecte transfrontaliere interoperabile în materie de echipamente şi tehnologii.

Uniunea Europeană dobândeşte astfel, treptat, o capacitate de intervenţie ce merge în direcţia unei armate europene, chiar dacă "acest proiect va lua ceva timp să se concretizeze", a subliniat Parly.

Germania mai cu seamă trebuie să răspundă "marii provocări" de a-şi reconstitui forţele militare, iar "bugetul său de apărare trebuie să crească în mod semnificativ", a mai adăugat ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel