Elicoptere militare americane au ajuns în Europa pentru o nouă rotație pe flancul estic al NATO

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Forțele Terestre ale SUA (US Army) din Europa au anunțat că, aproximativ 60 de elicoptere vor zbura din Franța către zonele de desfășurare din Germania, Polonia și Letonia.

Dislocarea va avea loc în perioada 8-19 martie, elicopterele fiind programate să plece din localitățile franceze Dunkerque și Marck.

Elicopterele sunt de tipurile Chinook, Apache și UH-60 Black Hawk și aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă a Diviziei 1 Infanterie, din Fort Riley, Kansas. Brigada va fi dislocată în Europa pentru o rotație de nouă luni în cadrul operației Atlantic Resolve.

Înainte de a se deplasa, în zonele unde vor fi executate antrenamente comune cu unități din țările aliate și partenere, militarii americani vor fi carantinați în baza militară Grafenwoehr din Germania unde vor fi și testați pentru virusul SARS-COV2.

Alte unități ale brigăzii au ajuns, pe 2 martie, în portul Alexandroupolis din Grecia, elicopterele fiind aduse din SUA la bordul navelor de transport maritim. ”Când suntem chemați, suntem gata”, a postat Divizia 1 Infanterie pe pagina sa de Facebook, cu referire la sosirea elicopterelor brigăzii în Grecia.

Începând cu aprilie 2014, US Army a desfășurat suplimentar în Europa unități staționate la pace pe teritoriul SUA, în scopul asigurării securității pe flancul estic al NATO – operația Atlantic Resolve. În acest scop, US Army dislocă patru categorii mari de trupe – blindate, elicoptere, forța de sprijin (artilerie, geniu, logistică etc.) și statul major, care însumează aproximativ 6000 de militari.

Operația Atlantic Resolve a fost inițiată în 2014 și constă în intensificarea prezenței și activității militare a SUA, de-a lungul flancului estic al Alianței Nord-Atlantice. Măsura a fost dispusă datorită intervenției Rusiei din 2014 în Ucraina. Atlantic Resolve este finanțată din fondul “Inițiativa Europeană de Descurajare”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel